Botez, Corporate, Fotografii evenimente, Majorat, Nunta, Onomastice

Cum sa iti alegi SALA / LOCATIA pentru NUNTA!

Cum sa iti alegi sala/restaurantul pentru ziua la care ai visat pana in acest moment?

Iata cateva sfaturi utile privind prin experienta mea ca fotograf:

  1. Confort

Personal as alege oricand o nunta in aer liber, cel putin as da importanta in primul rand primului vibe pe care il primesti atat afara cat si inauntru la vederea salii. Ca sa fiu mai explicit, locatia trebuie sa iti confere sentimentul de eliberare, de spatiu deschis. Trebuie sa stii ca exact acel feeling pe care il vei avea tu in momentul in care vezi locatia, acela va fi si feeling-ul invitatiilor tai. De fapt, cred ca pe baza acestui aspect se creeaza amintirea nuntii tale – Locatia

Ideal ar fi ca locatia exterioara sa fie definita de natura, lac, ponton, piscina, palmieri, decoratiuni in tandem cu tema nuntii tale. Iar interiorul ar fi minunat sa poate culoare alba, tavanul acestuia sa fie de culoare alba (acest aspect il va ajuta pe fotograful tau sa creeze fotografii frumoase chiar si cu lumina stinsa). De asemenea culorile deschise creeaza un aspect curat, aerisit, luxos si ajuta la evidentierea invitatilor tai.

2. Marimea

Marimea locatiei, in special daca evenimentul va avea loc in interior, este pe locul 2 ca importanta din punctul meu de vedere. Acesta trebuie sa fie ales in functie de numarul invitatiilor tai, astfel incat sa nu risti sa creezi impresia ca sunt prea multi invitati sau prea putini. Daca vei alege o sala de 700 de persoane iar invitatii de pe lista ta sunt 200 v-a fi gresit si vei da impresia ca nu au venit tot invitatii si desigur, nu vrei sa fie ringul gol, din aceiasi cauza.

Daca alegi o salade 200 de persoane iar tu vei avea peste 200 de invitati, la fel s-ar putea sa creezi impresia ca ai luat o sala mai mica din motive financiare s.a.m.d.

3. Distanta si Cazarea

Pe locul 3 ca importanta si totodata decisiva, spun eu pot fi Distanta si Cazarea.

Este foarte important sa tii seama de distanta locatiei. Poti alege o locatie foarte frumoasa si sa faci un compromis cand vine vorba de distanta daca locuiesti intr-un oras aglomerat, deoarece vei economisi timpul pierdut in traficul din oras in schimbul distantei putin mai indepartate a locatiei. De asemenea, eu recomand ca locul sa dispuna cel putin de Camere de cazare pentru Miri, dar binenteles este un plus daca vei putea caza si rudele care vin din locuri mai indepartate.

O sa ma abat putin de la subiect sfatuindu-te sa incerci sa apropii foarte mult locatia Bisericii sau a Oficierii de cununie. Ai putea chiar cere binecuvantarea unui Preot sa va tina slujba in locatia aleasa de voi, iar daca acest lucru nu este posibil, macar oficierea cununiei sa o aduceti in locatie. Si acest lucru aduce puncte pentru CONFORTul ivitatiilor si al vostru, de asemenea.

Cazarea pentru rude sau alti invitati, daca este cazul, recomand sa fie facut cat mai aproape de locatie sau chiar la locatie.

4. Aspect

Aspectul de care vorbeam si in sectiunea confort, veti vedea ca va ajuta foarte mult la fotografi reusite. Printr-un exercitiu de imaginatie, cum ar fi sa faci cateva fotografii cu drona chiar langa piscina? Sau niste fotografii reusite pe lac, pe malulu lui sau chiar in incinta locatiei, unde proprietarii isi dau interesul si aduc o gramada de aranjamente si obiecte de decor pentru o seara de poveste.

5. Meniul si Preturi

Foarte multe sali vin cu o gama larga de servicii „gratuite” pentru a-si umple calendarul de booking, asa ca va recomand sa fiti foarte atenti, daca serviciile oferite de ei ca „incluse in pachet” rezoneaza cu voi.

E foarte important sa ne stabilim bugetul, binenteles in functie de numarul invitatilor, astfel incat sa nu cheltuim pe meniu mai mult decat ne permitem.

Nu picati in plasa a 5 feluri de mancare. Chiar daca e bonus, lumea s-a obisnuit dupa pandemie, sa nu mai petreaca chiar pana la ora 6, iar feluri in plus de mancare nu ajuta decat la ingreunarea bunei dispozitii. Sa fim seriosi. Cine si-ar dori sa mai danseze dupa 5 feluri de mancare.

 

Din punctul meu de vedere Meniul trebuie sa contina un aperitiv mega-bun, iar restul felurilor sa nu fie mai mult cantitative decat calitative.

 

5. Recenzii si Personal

Aici ma refer la implicarea Managerului/Proprietarului locatiei in propria sa afacere.

Stim cu totii cat de important este sa iti placa ceea ce faci si stim cu totii cum arata un om implicat in ceea ce face fata de unul care o face numai pentru bani.

Asa ca acest aspect este cel din urma dar l-as pune chiar cel dintai, tocmai pentru ca iubesc ceea ce fac si am vazut oameni la fel de implicati ca mine pe parcursul anilor si sincer, am ajuns la concluzia ca este unul din cel mai important aspect.

In incheiere, iti doresc ca si tu inconjurat/a numai de oameni care iubesc ceea ce fac, atuncitotul va fii in armonie cu tine.

LOCATIA in care au fost facute fotografiile: CONFORT BALLROOM – Facebook

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *