Botez, Corporate, Fotografii evenimente, Majorat, Nunta, Onomastice

Cum sa stau la poze?

Ce sa faci/nu faci cand mergi la o sedinta foto? Cauti idei creative si pozitii faine? Hai ca e simplu!

Sa presupunem ca te pregatesti pentru o sedinta foto in natura, fara o tematica anume, dar tu nu esti tocmai confortabila in fata aparatului foto.

Voi enumera 3 lucruri pe care sa le faci sau sa nu le faci si vom povestii pe scurt despre fiecare in parte.

 1. Nu privi niciodata in aparat, decat daca ti se cere!
  • Un fotograf bun va sti mereu cand sa iti ceara sa privesti spre camera foto. El va intui in functie de incadrerea fotografiei, pozitia ta, lumina si o groaza de alte reguli pe care le dobandeste de-alungul timpului.
  • Ideal, o fotografie artistica trebuie sa contina o poveste, care se creaza automat prin trairea naturala a prezentului.
  • Prima idee de la care trebuie sa pornesti in momentul in care esti in fata aparatului nu este „Vai, panica”, ci mai de graba, o gandire buna in acest caz ar fi: – „Acum sunt natural ca in viata de zi cu zi”. Mai apoi poti sa iti focusezi atentia pe obiecte precum: -„Ce cer frumos si senin” sau „- Banca aceea e rosie?” ori pe simturi: „-Ce zi frumoasa, mi-e cald si bine”. Vezi?! Spunandu-ti aceste lucruri, practic nu mai e loc in mintea ta pentru faptul ca esti in fata aparatului foto, si zbang! Vei avea poze naturale.
 2. Fa mereu o actiune.
  • Chiar daca ti se cere sa stai pe loc, reia din nou miscarea care ti s-a cerut.
   • Miscarea te face sa pari natural, mai bine zis… Miscarea e naturala.
  • Daca poti colabora cu fotograful, incearca sa pornesti de la fotografii mergand, pasind. Poti arunca o palarie in sus, sau te poti invarti, sarii. Iar apoi la fotografiile statice poti privi in diferite directii, sau poti baga mana prin par.
   • O fotografie facuta in timp ce te misti va contine mai multa energie si va fi mai vie decat una in care te pozitioneaza fotograful si uita de tine 3 ore pana ii iese cadrul.
 3. Nu stiu cum sa-mi tin mana.
  • Acel blocaj pe care il stim cu totii se intampla astfel: In momentul in care tu spui verbal sau nonverbal, „Cum sa-mi tin mana”, practic iti blochezi flowl natural, sau mai bine zis Naturaletea.
   • Exista si o rezolvare la aceasta problema, dar nu ti-o zic. Glumesc! In momentul in care patesti acest lucru, trebuie sa observi imediat ceva frumos, cum ar fi: „Ce zi insorita”. Punandu-ti atentia pe faptul ca ziua este insorita in mintea ta nu va mai fi loc de „nu stiu cum sa imi tin mana” astfel ca singurul lucru instant pe care il poti face pentru a schimba o fotografie grinch in una epica.

In concluzie, daca vrei sa scapi de stres in momentul in care pozezi, bucura-te mai mult de viata.

Cauta sa pozezi miscari naturale, Observa ce se afla in jurul tau, nu privi in obiectiv daca nu ti se cere, iar daca si tu consideri ca acest material e util si poti sa aplici ce ai citit chiar si in viata de zi cu zi, inseamna ca rezonam!

Hai, Te-am pozat!

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *